Alăptarea când mama lucrează: Echilibrul între carieră și alăptare

by | 27 Jul 2023

Alăptarea când mama lucrează vine cu un set unic de provocări. Echilibrul dintre alăptare și carieră poate părea o sarcină copleșitoare. Cu toate acestea, beneficiile alăptării atât pentru copil, cât și pentru mamă sunt neprețuite. Acest lucru face esențială găsirea unor modalități de a continua experiența de alăptare chiar și atunci când vă întoarceți la serviciu. În acest articol, ne propunem să oferim strategii detaliate și sprijin pentru mamele care lucrează, dându-le posibilitatea de a menține cu succes alăptarea în timp ce își gestionează viața profesională.

Alăptarea când mama lucrează – Mituri:

Concepțiile greșite despre alăptare și revenirea la locul de muncă pot duce adesea la stres și îndoieli inutile. Să clarificăm lucrurile și să abordăm unele mituri comune cu explicații științifice. Vă oferim informații exacte pentru a lua decizii cu încredere:

1. Mit: Mamele care lucrează nu pot continua să alăpteze pentru că nu vor avea suficient lapte în timpul orelor de lucru.

Realitate: Este esențial să înțelegem că rezerva de lapte a unei mame depinde de frecvența extragerii laptelui și de cererea generală din partea bebelușului ei. Separarea fizică de bebelușul tău în timpul orelor de lucru ar putea ridica îngrijorări cu privire la menținerea rezervei de lapte. Acțiunile pe care le întreprinzi în timpul pauzelor de alăptare sunt esențiale. Pomparea regulată în timpul acestor pauze ajută la menținerea ciclului cerere-sursă, semnalând organismului tău să continue să producă suficient lapte pentru micuțul tău.

2. Mit: Dacă mamele fac pauze de alăptare în timpul orelor de lucru, rezerva de lapte va scădea.

Realitate: Luarea unor pauze scurte pentru a alăpta sau pentru a pompa în timpul zilei de lucru susține lactația. Aceasta ajută la păstrarea rezervei de lapte și susține relația de alăptare cu bebelușul tău. Corpul tău este conceput să se adapteze la schimbările în modelele de alăptare, iar producția de lapte se va ajusta în consecință, asigurând satisfacerea nevoilor nutriționale ale bebelușului tău.

3. Mit: Odată ce bebelușii încep să primească alte metode de hrănire, ei pot uita cum să sugă la sân.

Realitate: Introducerea unor metode alternative de hrănire, cum ar fi ceștile sau lingurile, în timp ce mama este la serviciu, nu înseamnă neapărat că bebelușul tău va uita cum să sugă la sân. Bebelușii sunt remarcabil de adaptabili și pot trece de la o metodă de hrănire la alta fără a-și pierde abilitatea de supt la sân. Menținând alăptarea la sân atunci când sunteți împreună și folosind metode alternative de hrănire atunci când sunteți despărțiți, puteți continua alăptarea când mama lucrează.

Metode de hrănire alternativă când mama lucrează și alăptează:

În timpul orelor de lucru, este esențial să găsiți metode alternative de hrănire sigure și adecvate pentru copilul vostru. Explorăm aceste opțiuni în detaliu, oferind instrucțiuni pas cu pas despre cum să le folosiți în mod eficient:

1. Hrănirea cu ceașcă sau cu lingura:

– Alege o ceașcă mică, cu gura moale sau o lingură de hrănire flexibilă concepută pentru bebeluși.
– Ține bebelușul în poziție semi-dreaptă și oferă-i ușor cana sau lingura la buze.
– Înclină ușor cana sau lingura, permițându-i bebelușului să înghită laptele în ritmul propriu.
– Ai răbdare, deoarece hrănirea cu paharul poate necesita ceva practică atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. Treptat, micuțul va deveni mai confortabil cu această metodă.

2. Sistem de hrănire suplimentară (SNS):

Sistemele de hrănire suplimentară sunt o opțiune fantastică pentru mamele care lucrează și care doresc să combine alăptarea cu o alimentație alternativă. Aceste sisteme permit îngrijitorului să folosească tubul subțire, punându-l pe un deget curat, în loc să îl atașeze la sân. Persoana care se ocupă de îngrijirea bebelușului oferă ușor tubul bebelușului în timp ce acesta se prinde de deget, oferind timp pentru ca bebelușul să ia tot laptele de care are nevoie.

Subliniem importanța păstrării relației de alăptare prin introducerea acestor alternative ca suplimente când ești departe de bebelușul tău. Este de preferat să nu introduceți hrănirea cu biberonul în această etapă. Eviți astfel confuzia de supt și menții tranziție fără probleme între sân și metodele alternative de hrănire.

Pregătirea pentru tranziția la locul de muncă:

Pregătirea este esențială pentru o experiență reușită de alăptare. Acest lucru e aplicabil mai ales atunci când alăptezi și reîncepi munca. Mai jos vă oferim informații și recomandări care să ajute:

– Construirea unei rezerve de lapte matern înainte de întoarcerea la locul de muncă.
– Stabilirea unei rutine de pompare și alegerea pompei de sân potrivite pentru nevoile tale.
– Crearea unui mediu de susținere la locul de muncă și găsirea unor spații adecvate pentru extragerea laptelui.

Gestionarea sesiunilor de pompare și a pauzelor de alăptare:

Având în vedere cerințele de la locul de muncă, găsirea timpului pentru a pompa poate fi o provocare. Iată câteva strategii practice pentru a vă ajuta să valorificați la maximum sesiunile de pompare:

– Programează-ți sesiunile de pompare în timpul pauzelor regulate pentru a asigura o extragere consistentă a laptelui.
– Utilizați o pompă cu o mărime de cupă care se potrivește sânului dumneavoastră pentru a vă permite să pompați laptele în mod eficient
– Creează un mediu liniștitor și confortabil pentru pompare pentru a spori fluxul de lapte.
– Pompează în ritm, imitând modelul de hrănire al bebelușului tău, pentru a favoriza o mai bună cantitate de lapte.
– Folosește o pompă de sân de calitate superioară, cu setări de aspirație reglabile pentru a se potrivi nivelului tău de confort.

Rolul angajatorilor în sprijinirea mamelor care alăptează:

Sprijinirea mamelor care alăptează la locul de muncă nu este benefică doar pentru mame. Ea este benefică și pentru angajatori și pentru mediul de lucru în general.

Înțelegerea drepturilor tale legale ca mamă care alăptează la locul de muncă este crucială. Noi încurajăm mamele să-și apăra nevoile și drepturile în timp ce se confruntă cu potențiale provocări. Amintește-ți că multe locuri de muncă sprijină mamele care alăptează. Prin comunicarea nevoilor tale și colaborarea cu angajatorul poți crea o experiență de alăptare pozitivă și conciliantă la locul de muncă.

Iată câteva dintre principalele beneficii ale susținerii angajaților care alăptează:
  1. Îmbunătățirea satisfacției și retenției angajaților: Oferirea unui mediu de sprijin pentru mamele care alăptează demonstrează angajamentul companiei față de bunăstarea angajaților. Acest lucru, la rândul său, stimulează satisfacția angajaților. El poate contribui la rate mai mari de retenție.
  2. Creșterea productivității: Permițând pauze de alăptare și oferind spații de pompare adecvate, angajatorii pot ajuta mamele să își gestioneze eficient nevoile. Angajații se simt susținuți în echilibrarea responsabilităților profesionale și personale. Astfel este probabil ca aceștia să fie mai concentrați și mai productivi la locul de muncă.
  3. Imagine de firma pozitivă: Companiile care acordă prioritate susținerii mamelor care alăptează au o imagine pozitivă. Ele promovează o cultură de lucru favorabilă familiei și incluzivă. Acest lucru poate îmbunătăți reputația companiei și poate atrage talente care caută un mediu de lucru care să le ofere sprijin.
  4. Economii de costuri: Angajații care alăptează tind să aibă costuri mai mici solicitând mai puține concedii medicale. Acest fapt se datorează beneficiilor pentru sănătate asociate cu alăptarea, atât pentru mame, cât și pentru copii. Prin încurajarea și susținerea alăptării, angajatorii pot înregistra economii de costuri legate de sănătatea angajaților.
  5. Conformitatea cu cerințele legale: România are prevederi legale care protejează drepturile angajaților care alăptează. Respectarea acestora nu numai că asigură respectarea legii, dar și favorizează un mediu de lucru respectuos și incluziv.
  6. Îmbunătățirea sănătății angajaților: Alăptarea are numeroase beneficii pentru sănătate, atât pentru mame, cât și pentru copii. Sprijinind alăptarea când mama lucrează, angajatorii contribuie la îmbunătățirea sănătății și bunăstării angajaților lor și a familiilor acestora.

Concluzie:

Experiența de alăptare când mama lucrează este o dovadă a puterii și dedicării unei mame. Reafirmăm că este posibil și esențial să se continue alăptarea în timp ce se lucrează. Adoptând această cale cu încredere și determinare, mamele pot oferi bebelușilor lor darul neprețuit al alăptării în timp ce își urmăresc obiectivele profesionale. La Parentis oferim sprijin continuu și resurse pentru a ajuta ca această călătorie să fie una satisfăcătoare și de succes. În plus, încurajăm angajatorii să recunoască beneficiile susținerii angajaților care alăptează, contribuind la un mediu de lucru pozitiv și prosper.

Pentru a afla mai multe, înscrie-te la evenimentul din 5 august 2023 Săptămâna mondială a Alăptării 

Articolele despre subiecte discutate în eveniment găsiți aici