Cine este ParentIS?

ParentIS oferă sprijin emoțional și informație de calitate părinților

ParentIS este o asociație nonprofit din Iași, iniţiată de un grup de părinți care susțin alți părinți. Scopul lor este de a oferi sprijin în relația de cuplu și în procesul de parenting, de a sprijini, educa și consilia părinții și pentru a le asigura astfel copiilor o creștere armonioasă și sănătoasă, securitate și un nivel înalt de educație.

ParentIS este despre a nu lăsa niciun părinte în urmă și a fi alături de ei pe acest drum al descoperirii de sine.

Din 2012 organizăm la Iași grupuri de suport și cursuri de dezvoltare personală pentru părinți și specialiști. De la un eveniment la altul, numărul participanților continuă să crească, ceea ce ne confirmă faptul că ieșenii sunt din ce în ce mai deschiși la astfel de activități.

De ce ParentIS?

„Izolarea în sine, conchide un raport din 1987 din revista Science, „este la fel de importantă pentru rata mortalității ca și fumatul, tensiunea arterială mare, colesterolul crescut, obezitatea și lipsa de mișcare.” Întradevăr, fumatul sporește riscul de deces doar de 1,6 ori, în vreme ce izolarea socială de 2 ori, prezentând astfel un pericol și mai mare pentru sănătate.”
Când oamenii devin părinți, fac pași rapizi și către izolarea socială și devin un grup vulnerabil. Încrederea în propriile capacități le este pusă mereu la încercare, iar frica de a-și recunoaște vulnerabilitatea este tot timpul prezentă.

Oamenii care devin părinți nu mai reușesc să țină pasul cu activitățile grupului din care înainte făceau parte, nu mai știu unde să caute sprijin, iar noua responsabilitate poate să îi copleșească.

Când oamenii devin părinți, fac pași rapizi și către izolarea socială și devin un grup vulnerabil

Stresul parental le poate afecta întreaga viață, începând de la relația de cuplu și până la randamentul la locul de muncă: capacitatea de concentrare și de a lua decizii, abilitatea de a memora, etc.