Copiii și Siguranța în Mașină

by | 5 Oct 2020

Seria veștilor bune continuă!

Două dintre proiectele Asociației ParentIS au obținut sprijin financiar din partea Primăriei Iași conform legii 350/2005. Este ceva nou pentru noi. Invătăm…

Ambele proiecte sunt dedicate părintilor din Iași.

În articolul precedent Ionela vă povestea despre “Sustinem alăptarea, sprijinim părintii din Iasi”. Astăzi vă povestesc despre cel de-al doilea proiect, despre siguranța copiilor în mașină, “Proiect de informare a societății civile cu privire la măsurile de siguranță în vederea reducerii numărului de victime-copii în accidentele rutiere.”

Proiectul are un buget total de 30,075 lei dintre care 27,000 lei finanțarea primăriei. 3,075 lei sunt donații ale părintilor din comunitate în bani sau în muncă voluntară. Implementarea începe acum și se termină în ultima zi a lunii noiembrie acest an.

Ce plănuim să facem?

Vei găsi la finalul proiectului, pe site-ul dedicat siguranței rutiere, mai multă informație actualizată.

În fiecare zi vedem în newsfeed sau la știri cât de multe accidente rutiere se produc pe străzile din România. Multe dintre victime sunt copii. Rareori aceștia sunt asigurați în scaune auto, și extrem de rar acestea sunt poziționate și reglate corect.

Ne propunem să rezolvăm măcar un mic procent din aceste cazuri, de copii care stau necorespunzător în mașină în timpul mersului, prin informare temeinică a părinților, în următoarele moduri:

  1. Vom construi o brosură cu cele mai importante informații actualizate. Ea va fi disponibilă pe site pentru orice părinte care dorește să se informeze. Ca rezultat ea va fi ușor accesibilă de pe orice device cu acces la internet. La cerere, aceasta poate fi trimisă și prin poștă/curierat, sau ridicată de la Parentis.
  2. Vom construi o serie de articole relevante, cu aplicabilitate în situațiile de zi cu zi, pe baza datelor statistice și a întrebărilor părinților legate de scaunele auto, legislația aplicabilă și nevoile fiecăruia.
  3. Vom organiza un curs online cu specialiști în siguranța copiilor în mașină. Accesul la curs va fi gratuit pentru părinti. Acesta va rămâne disponibil pe site, pentru a fi accesat ori de câte ori veți avea nevoie.

Cum vom continua?

Sigur că ne dorim să continuăm facilitarea accesului la informație și suport.

Cu sprijin financiar din partea comunitătii, persoane fizice sau juridice, vom lărgi treptat suportul dat părintilor din Iași. În măsura în care vom reuși să acoperim costurile financiare specifice, site-ul se va dezvolta.

  • Vom continua să oferim suport în reglarea scaunelor deținute părinților din Iași și informare cât mai corectă pentru o decizie în procesul de achiziție al scaunelor adecvate.
  • Ne dorim ca broșura să ajungă în format printat în cât mai multe locuri din oraș. Maternitătile, cabinetele de obstetrică-ginecologie, cabinetele de pediatrie și medicină de familie, grădinițele și școlile etc. sunt prioritare.
  • Ne dorim să extindem proiectul și în sensul formării unei baze materiale de scaune de tip “booster” pliabil, care să fie disponibile spre închiriere atât părinților care le solicită ocazional cât mai ales cu adresabilitate către instituțiile de educație care transportă copiii cu microbuze/autocare etc. Mai concret, dorim să sprijinim cu un număr suficient de boostere școlile și grădinițele, instituțiile de cultură și grupurile de părinți care organizează excursii, ieșiri culturale și de altă natură, care implică transportul copiilor și care acum nu folosesc scaune auto.

Cum te poți implica?

Donează pentru acest proiect! Apasă pe acest link și donația ta va ajunge în cont în mai puțin de 3 secunde: https://mpy.ro/fyv8huer

O dată pe lună vom face publice sumele donate pentru acest proiect. Vom povesti tot atunci ce am făcut cu banii din luna anterioară.

Banii vor fi folosiți exclusiv în acest proiect.

Scrie-ne în formularul de contact dacă ai o idee de resurse pentru acest proiect: specialiști resursă, surse de finatare etc.

Devino voluntar pe acest proiect! Dacă ai abilități de comunicare, grafic design, research și organizare, sau abilități tehnice de video-foto și câteva ore libere pe săptămână în perioada de implementare a proiectului, te aștept să te alături echipei de proiect pentru o experiență inedită!