Susținem alăptarea, sprijinim părinții din Iasi

by | 15 Sep 2020

Susținem alăptarea de 10 ani în Iasi. Astăzi avem vești bune de împărtășit cu voi!
Două dintre proiectele Asociației ParentIS au obținut sprijin financiar din partea Primăriei Iași conform legii 350/2005. Este ceva nou pentru noi. Învățăm…

Ambele proiecte sunt dedicate părinților din Iasi.
In acest articol va povestesc despre unul dintre ele: Susținem alăptarea, sprijinim părinții din Iași.
Proiectul are un buget total de 24400 lei dintre care 20000 lei finanțarea primăriei. 4400 lei sunt donații ale părinților din comunitate în bani sau în muncă voluntară. Implementarea începe acum, în luna septembrie, și se termina în ultima zi a lunii noiembrie acest an.

Sustinem alaptarea

Ce plănuim să facem?

💙 Vei găsi la finalul proiectului, pe secțiunea de site dedicată alăptării, mai multă informație actualizată. Aceasta îție sunt de ajutor la început de drum, dar și pe parcurs. Secțiunea va fi organizată sub forma de articole. Ne-am angajat ca vor fi minim, minim 3 articole. Planul este însă ca secțiunea de site săcrească și cantitatea de informație să fie tot mai mare.

💙 Vom construi o broșură cu cele mai importante informații actualizate. Ea va fi disponibilă pe site pentru orice părinte dorește să se informeze. Ca rezultat ea va fi ușor accesibilă de pe orice device cu acces la internet.

💙 Vom construi o mapă cu instrumente care să ajute părinții să identifice situațiile problematice asociate alăptării. Este mai simplu să fii părinte când poți identifica momentul când ai nevoie de ajutor. Cunoscând care este tipul de specialist sau specialiști de care ai nevoie te simți în siguranță. Aceste materiale vor fi sub formă de fișiere downloadabile.

💙 Vom organiza un curs live, online, cu specialiști în lactație certificați internațional. Accesul la curs va fi gratuit pentru părinți. Informațiile din curs vor pune baza necesară pentru ca alăptarea să nu aducă probleme greu de identificat de către părinți.

💙 În octombrie si noiembrie grupurile ParentIS- sprijin pentru alaptare Iasi se vor desfășura online. Vom avea ca invitați specialiști în lactație dar și din alte domenii care vor răspunde întrebărilor comunității. Grupurile se vor organiza online. Va fi nevoie deînscriere pentru a participa.Ca întotdeaunaa participarea nu este conditionata financiar. De aceasta data fondurile din proiect vor acoperi parțial costurile.

💙 In proiect au fost finanțate 10 consultații gratuite cu un consultant IBCLC. La acestea vor avea acces 10 cupluri mamă-copill din Iasi care nu iși permit financiar accesul la suport. Criteriile deselecțiee le vom anunța curând.

Cum vom continua?

Sigur că ne dorim să continuăm facilitarea accesului la informatie si suport.

Cu sprijin financiar din partea comunității, persoane fizice sau juridice, vom lărgi treptat suportul dat părinților din Iasi. În măsura în care vom reuși să acoperim costurile financiare specifice, secțiunea de site se va dezvolta. Vom organiza periodic grupuri de suport și cursuri cu specialiști. Prioritizăm resursele financiare obținute din donații și sponsorizări spre familiile în impas financiar. Acestea vor beneficia astfel de acces gratuit la specialiști.
Ne dorim ca broșura să ajungă în format printat în cât mai multe locuri din oraș. Maternitățile, cabinetele de obstetrica-ginecologie, cabinetele de pediatrie și medicină de familie, etc. sunt prioritare.

Cum te poți implica?

Donează pentru acest proiect! Apasă pe acest link și donatia ta va ajunge în cont în mai putin de 3 secunde. https://mpy.ro/fyv8hqer

O dată pe luna vom face publice sumele donate pentru acest proiect. Vom povesti tot atunci ce am făcut cu banii din luna anterioară.
Banii vor fi folosiți exclusiv în acest proiect.

Scrie-ne în formularul de contact dacă ai o idee de resurse pentru acest proiect: specialiști resursă, surse de finațare etc.