Umbra fericirii – realitatea autismului

by | 17 Jul 2019

Realitatea autismului e un subiect dificil de discuție. Vă chemam să participați cu empatie și cu inimi deschise pentru a povesti și a găsi informații alaturi de două mame luptătoare despre ce înseamnă autism în familie, în învățământ și în societate.

Vom discuta despre

Provocările vieții de familie
Variantele de terapie existente în Iași
Sistemul de susținere a familiilor
Interacțiunea în societate cu un copil cu tulburări de spectru autist (TSA) și cu familia lui
Integrarea în învățământul de masa

Despre Adina :

Imediat după ce am născut au început să curgă în mintea mea scenarii despre cum copilul va merge și va vorbi pentru prima dată, ce meserie va avea, cum își va face prieteni și ce tip de personalitate va avea. Când viața iți oferă altceva decât ți-ai imaginat, autism, iar medicul iți spune că este recuperabil, înveți din mers, te lupți mai ales cu tine pentru a te transforma în mama-terapeut, încât să îl poți ajuta cât mai bine și cât repede. Până la 7 ani șansele de recuperare ale copilului sunt cele mai mari. Am a absovit facultatea de arhitectură și sunt mama a doi băieți năzdravani, Tudor (5ani și 8 luni) și Horia (3ani și 7 luni). De mai bine de doi ani mă confrunt cu diagnosticul fiului cel mare, anume autism înalt funcțional și deficit de atenție. Vă aștept cu drag la un dialog pe marginea acestei teme.

Despre Magda :

Ce este fericirea? Cum o cuantificăm? Fiecare dintre noi are o unitate de măsură proprie pentru fericire/ echilibru, dozată în maniera proprie, evident în funcție de evoluția vieții lui pe mai multe planuri ( profesional, social, personal). Pentru mine, mamă de copil diagnosticat cu Tsa, astăzi, fericirea se transpune în numărul de zile fără episoade de plâns, în numărul de ore dormite într-o noapte, în sunete/cuvinte emise pentru prima dată, în numărul de activități bifate împreună cu Copilul. Fericirea este ușor de atins, depinde cât de departe țintești. Datorită diagnosticului de TSA cu care mergem la braț deja de aproape 3 ani, încerc din răsputeri să aduc ținta mai aproape, pentru că fiecare achiziție e o imensă bucurie și realizare ( Fă Rai din ce ai, nu-i așa? ). Fericirea asta pt fiecare reușită cât de măruntă e flancată de cele mai multe ori, din toate părțile, de deznădejde, de nesiguranță, de frica, de spaima, de nemulțumire personală, de epuizare etc.

Detalii organizatorice

Link-ul de inscriere este www.empatis.setmore.com/class.
Donație recomandată :10 lei (va acoperi costurile legate de consumabilele utilizate în timpul evenimentului)