Renunță la scutec? 5 semne că este pregătit

by | 17 May 2020

Părinții vor să recunoască acele semne care arată că cel mic este pregătit și renunță la scutec. Ne așteptăm ca fiecare copil să aibă această abilitate devreme. Ți s-a spus că utilizarea scutecului până târziu va afecta copilul. Ai simțit deja presiune, cel mai probabil, atât asupra ta cât și asupra celui mic.

În jurul vârstei de un an și jumătate poate părea că una din preocupările importante ale cunoștințelor este: când renunță la scutec copilul tău.

Vârsta la care copilul renunță la scutec este diferită pentru fiecare. Ce poți face ca părinte este să urmărești copilul. Vei vedea semne că cel mic este pregătit să renunțe la scutec. Atunci când el este pregătit va avea nevoie de de sprijinul tău pentru ca trecerea să fie una pozitivă.

renunță la scutec

1. Urcă scările folosind picioarele alternativ.

Este unul din semnalele importante date de copil. Copilul dobândește o nouă abilitate. cCa rezultat el poate controla sfincterele. Mușchii bazinului sunt exersați. Urcând scări ei devin mai puternici și ușor de controlat. Ca urmare, încurajează copilul să urce scări.

Copilul învață

2. Trece suficient timp între două momente în care udă scutecul.

Bebelușul are vezica urinară mică. De aceea el udă foarte des scutecul, câte puțin. Vezica va crește odată cu vârsta. Scoaterea scutecului prea devreme îi va răpi copilului din timpul de învățare. Atât timp cât trebuie să viziteze foarte des toaleta, copilul nu va fi interesat de acest aspect. Vârsta la care el învață să folosească toaleta este și vârsta la care dobândește foarte multe alte achiziții, măcar la fel de importante pentru el.

scoate din sertare

3. A terminat de scos și pus înapoi în sertare toate lucrurile din casă.

Acesta este un alt semn care aparent nu are legătură cu folosirea toaletei. Totuși, pentru copil, este mai ușor să învețe să folosească toaleta după ce a căpătat asfel experiență. Copilul tău scoate și pune înapoi lucrurile în sertare. El învață astfel despre cum unele lucruri din sertar nu sunt tot una cu sertarul. Așa va afla și că ceea ce el lasă să iasă din corpul său nu este parte a corpului său.

Foloseste olița

4. Este interesat să îi povestești ce se întâmplă la toaletă.

Când vrei să folosești toaleta copilul te urmeză în baie. Îi explici ce se întâmplă și el urmărește ce îî spui timp de secunde. Observă vasul de toaletă folosit de familie. Îl captează. Arată interes pentru a ințelege ce și cum se petrece acolo.

haine copii

5. A învățat să se îmbrace singur cu pantalonii.

Înainte de doi ani copilul tău vrea să se îmbrace singur. Astfel el petrece ore, dacă îî dăm voie, exersând. Învață cum să facă asta apoi perfecționează. Vrea să se dezbrăca la timp și să se îmbrăce după utilizarea oliței. Face multe exerciții pentru a reuși. Copilul vrea să facă rapid această activitate. Îl poți ajuta dându-i ocazia să încerce ori de câte ori are nevoie.

În concluzie aceste semne sunt importante pentru copilul tău. El astfel comunică cu tine. Asa îți spune ce are nevoie. Urmărește cu atenție și dă-i șansa să îți arate. Cu cât nivelul lui de independență este mai mare, cu atât va vrea mai multă independență. Iar asta este bine. Ai încredere în copilul tău. Fii omul care îl sprijină în dezvoltare.
Recunoaște semnele date de el și copilul se va simții înțeles și susținut.

În webinariile pentru părinți pe tema renunțării la scutec aceste aspecte sunt discutate pe larg.