EDUCare – Liber la educație financiară – 16 noiembrie 2019

by | 16 Nov 2019

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani pe post de „recompensă“ pentru 5 minute de liniște.

Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar asta se reflectă în propriile noastre vieți împovărate de rate și datorii și pline de alegeri neinspirate financiar.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii?

Te invităm să afli răspunsurile la întrebările de mai sus și să înveți să „predai“ lecții de educație financiară copilului tău la conferința Liber la educație financiară, care va avea loc pe 16 noiembrie la Iasi

Speakerii evenimentului: Oana Moraru și Sergiu Penciu

Invitat special: Gáspár György

Oana Moraru este consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon.

„Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. Imaginea proprie în viitor se construiește când funcțiile executive ale creierului sunt bine stimulate și dezvoltate. A vorbi despre securitatea lor financiară sau starea de bine economică și socială este echivalent cu a vorbi acum despre atenția lor voluntară, despre autocontrol, planificare, prioritizare. Cele mai importante calități ale minții se formează din anii copilăriei timpurii și până la finalul adolescenței. Despre funcțiile executive ale minții vă invit să vorbim: cum se formează atenția, autocontrolul? Cum apare conștiința sinelui viitor și grija de azi – la copii- pentru viața lor de mâine? Cum este educația financiară un mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea? Cum îl ajut pe copilul meu să fie mai conștient de nevoile lui de azi și de mâine?“ – Oana Moraru

Gáspár György este psiholog, autor și custode de povești de viață şi omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.

„Puterea psihologică a banilor – Fără doar și poate, părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare. Vă aștept cu drag, să dezlănțuim împreună inteligența financiară din familiile noastre.“ – Gáspár György

Sergiu Penciu este profesor de educație financiară și specialist în…Viitor.

”Ai grijă de banii tăi și astfel aceștia vor sta mereu lângă tine!” – crede Sergiu. ”Acest lucru se poate doar conștientizând două lucruri esențiale în luarea oricărei decizii și anume: O decizie este luată mereu în mod conștient și asumat. Când ai îndeplinit și ai realizat că aceste două aspecte sunt îndeplinite atunci orice decizie iei cu siguranță este cea mai bună decizie pe care o poți lua la momentul respectiv.”

Moderatorul evenimentului este Alex Zamfir, blogger la Cel Mai Bun Tata și realizatorul emisiunii Tați în dialog la Itsy Bitsy.

Powered by: BCR
Partener Traditional: Boiron Romania
Parteneri: Clinica Dentara Dr. Lintes, Mobila moll, Ritter Sport, San Benedetto, OREO, Milka, Jassyro, Ferma Caprele Irinucãi, Cofetaria Marabou, Spring Tree, Rozalia, Camara lui Baciu, Grupul de firme Bras

Program eveniment

09:15 – 10:00 Înregistrări
10:00 – 10:50 Gáspár György
10:50 – 11:30 Sergiu Penciu
11:30 – 12:00 Coffee Break
12:00 – 14:00 Oana Moraru

Prețuri și bilete

EARLY BIRD – 80 lei (între 1 iulie – 14 august)
STANDARD – 120 lei (între 15 august – 30septembrie)
LATE REGISTRATION – 150 lei (între 1 octombrie – 15 noiembrie).

Te aşteptăm alături de noi pe 16 noiembrie, de la 09:15, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi, sala Aula Magna!

Parteneri media: Viva FM Iași, Ines Rocks, RomaniaPozitiva, InOras.ro