2% pentru Proiectele ParentIS

by | 4 Feb 2019

Copiii sunt viitorul nostru, însă viitorul depinde și de educația tuturor.
Venim în atenția dvs. cu aceeași rugăminte ca și în anii precedenți, de a ne sprijini în demersul nostru de a ajuta la rândul nostru alți părinți aflați la început de drum.

Cine suntem?
Suntem un grup de părinți care își doresc ca micuții lor să crească într-un mod cât mai sănătos, cât mai natural, cât mai armonios. Încercăm să păstrăm un echilibru între ceea ce ni se spune că e normal, în definiția lumii de azi, și normalul din sufletul nostru, cel dictat de instinctul matern.
Ca să reușești să păstrezi un echilibru, oricare ar fi interesul, trebuie să fii în primul rând încrezător în forțele proprii și apoi foarte bine informat. Iar asta presupune căutare continuă, atenție, răbdare, adaptare, dar și sprijin din partea altor persoane.

Cum ne puteți ajuta?
Prin redirecționarea a 2% din venitul obținut din salarii sau pensii sau oricare alte venituri pentru care se datorează și se plătește impozit pe venituri.
Acest procedeu este gratuit! Adică nu vă costă nimic, banii provenind din impozitul deja achitat de dvs. către stat. Iar procedeul implică doar să completați un formular cu datele dvs. fără alte calcule suplimentare, deoarece conform Codului fiscal, obligația calculării, reținerii și plății sumelor revine organului fiscal competent.

De ce aș face asta?
Ajută-ne să ajutăm pe alții. Asta încearcă ParentIS să fie: un sprijin, pentru viitori și actuali părinți, la care să poată apela pentru un sfat, pentru o vorbă bună sau pur și simplu să fie ascultați.
Încercăm să promovăm valorile care ne-au ajutat să devenim, în opinia noastră, părinți mai buni, organizând întâlniri frecvente, cu discuții libere sau tematice (despre nașterea naturală, alăptare, purtarea bebelușilor, comunicarea non-violentă, etc.), prin articole în blogosferă, rețele de socializare sau pliante informative.
Pentru că suntem o organizație non-profit, resursele noastre financiare sunt limitate la donațiile comunității și a sponsorizărilor primite de la diverși parteneri.

Există vreun termen limită?
Din păcate, în anul 2019 termenul limită de depunere a acestor formulare 230 este 15 martie 2019. Acest lucru presupune ca dvs. să depuneți personal la ghișeul ANAF/ la Poștă cu trimitere direct la organul fiscal de care aparțineți/depunere online până la această dată. Acelaș termen de depunere îl are și Declarația unică, cu mențiunea că aceasta se poate depune doar on-line. Detalii găsiți mai jos.
Dacă doriți să lăsați formularul unui voluntar ParentIS, vă rugăm să ni-l predați cel târziu până pe 13 martie 2019.

Cum putem ajuta Comunitatea ParentIS?
Varianta 1 : Formular PDF pentru declaratia 230 
În acest caz, formularul se listează și se completează de mână, cu datele dvs. personale.
Formularul se depune la sucursala Finanțelor locale pentru persoanele fizice de la vechiul sediu al Vămii, pe Bld. Nicolae Iorga 10 (program de lucru: luni, marți, joi 08.30-16.30, miercuri 08.30-18.00, vineri 08.30-14.00) pe baza buletinului (pentru cei din Iași).

Dacă nu reușiți să ajungeți dvs. personal să depuneți sau sunteți din altă localitate, ne puteți trimite formularul prin poștă sau puteți lua legătura cu noi și un voluntar ParentIS va prelua de la dvs. formularul completat.

Varianta 2: Formular editabil al declaratiei 230 pentru cine deține semnătură electronică și CNP și poate depune prin e-guvernare.ro.
Declarația se poate depune și online de către persoanele care nu dețin semnătură electronică, prin înregistrarea în Spațiul virtual (SPV) aici.
După înregistrarea pe linkul de mai sus, trebuie să vă deplasați cu foaia de confirmare/înregistrare a contului și o copie de buletin la ANAF Iași (Clădirea mare de la Hala Centrală) la parter, pentru finalizarea înregistrării. După această etapă veți putea depune declarația 230 online.

Pentru cine are deja cont pe Spațiul virtual, calea de acces este aici.
Alte detalii despre Spatiul Virtual aici.

Varianta 3 – Dacă obțineți și alte venituri decât din salarii/pensii, aveți opțiunea de a redirecționa acești 2% din alte venituri obținute și prin intermediul Declarației unice. Puteți accesa Declarația unică aici!

De menționat este că Declarația unică se poate depune doar online, prin intermediul SPV sau a portalului e-guvernare.ro.

Varianta 4
Aveți sau ați descărcat de pe site-ul ANAF declarația. Datele pentru întocmirea Declarației 230/Declarația unică sunt:

Numele asociației nonprofit: ASOCIAȚIA “PARENTIS”
CUI asociație nonprofit: 35326507
IBAN-ul asociației nonprofit: RO32INGB0000999905645056

De asemenea, formulare ale prezentei declarații vor fi disponibile și la întâlnirile ParentIS, Sprijin pentru Alăptare sau a grupului Babywearing Iași, trebuie doar să le cereți membrilor staff-ului. Căutam o soluție să le putem strânge și depune noi, pentru a veni în sprijinul doritorilor.

Nu uitați:

Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit nu este o obligație, dar folosind această opțiune sprijiniți o Comunitate, ajutați la răspândirea unor informații corecte și de interes general, totul fără a scoate un ban din buzunarul propriu. De asemenea, prin redirecționarea a 2% din impozitul tău anual, o parte din contribuția ta la Stat ajunge la Comunitatea ta și nu rămâne la discreția celor ce fac Bugetul de venituri și cheltuieli a Statului.
Despre noi și despre activitățile noastre găsiți detalii aici: https://www.facebook.com/parentis.ro/

Vă mulțumim pentru încrederea acordată!

Echipa ParentIS