Povestea noastra a inceput acum 3 ani si 8 luni, intr-o zi de iarna cand a venit pe lume printesa noastra. Eram pornita sa alaptez orice ar fi, aveam informatii si foarte important, am avut sustinerea unor mamici dragi.
Alaptatul a pornit normal, am iesit din spital de unde n-am plecat cu mana goala ci am luat – din fericire numai eu nu si bebe- stafilococul auriu. Dupa o saptamana au inceput durerile la san (unde se localizase stafilococul), a urmat mastita, apoi abces, multi doctori, multe antibiotice (compatibile cu alaptarea pentru ca nu am fost de acord nici o clipa sa intrerup alaptarea in ciuda sfaturilor primate de la medici), apoi operatia la san facuta de singurul dr pe care l-am intalnit care nu mi-a impus ablactarea ci m-a incurajat sa alaptez in continuare cu celalalt san, iar sanul operat sa incerc sa-l storc usor, cate putin.
Cam la o saptamana dupa operatie cand durerile au devenit suportabile am incercat sa alaptez din nou copilul din sanul operat, dar pentru ca din cauza operatiei sfarcul s-a infundat, a refuzat sa mai suga din el, asa ca am ramas pe un singur san din care pitica a papat 1 an si 7 luni fara nici un fel de problema, timp in care am inteles ce inseamna cu adevarat legatura care se formeaza intre mama si copilul alaptat (nu spun ca mamele care nu alapteaza nu au o legatura deosebita cu copiii lor, dar mamele care alapteaza stiu despre ce vorbesc). Sanul celalalt s-a intarcat de la sine si nu am mai avut probleme cu el.
In urma cu 1 an si 1 luna s-a nascut a doua minune din viata noastra, printul familiei, pentru care sanul (acelasi san pentru ca nici el nu a vrut sa suga din sanul operat) reprezinta hrana, apa, odihna si nu in ultimul rand muuuuulta iubire!
Acum profitam din plin de perioada de iubareala la san, de calatorii fara grija biberoanelor si mai ales de momentele de alaptat oriunde si oricum de cand am descoperit purtatul bebelusului care, asa cum spunea o mamica draga, chiar mi-a schimbat viata si ma ajuta sa-mi port si sa-mi alaptez bebelusul oriunde merg si oricand are nevoie!

Leave a Reply