Săptămâna Mondială a Alăptării, Iași, 1 – 7 august 2013

by | 28 Jul 2013

logo wbw ro

În zilele 1 – 7 august se sărbătorește Săptămâna Mondială a Alăptării. Tema de anul acesta, “Sprijin pentru alăptare: Aproape de Mame“, pune accent pe importanța sprijinului direct în stabilirea și susținerea alăptării.

În urmă cu 57 de ani, 7 mame care alăptau și-au dat seama că reușita lor de a-și alăpta proprii copii se datorează faptului că aveau informaţiile, educaţia și suportul emoţional una de la cealaltă. Au realizat că multe alte mame care doreau să alăpteze ar putea face asta dacă cei din jurul lor, apropiații, ar avea cunoștințe și abilități de a oferi susținere.
La Leche League International (LLLI) a fost lansată devenind vârful de lance care a reînnoit mișcarea pentru alăptare. A luat ființă sprijinul de la mamă la mamă, mișcare ce, treptat, a acoperit tot globul.
Multe femei consideră extrem de util să se întâlnească regulat, ca un grup, pentru a împărtăși experiențe și cunoștințe și pentru a se sprijini reciproc de-a lungul întregii experiențe în alăptare.
Uneori femeile găsesc mai confortabil ajutorul personal de la cineva cu experiență și competență. Acesta este adesea oferit cel mai bine în propria casă a mamei.
Sprijinul pentru alăptare este oferit gratuit, față în față, la întâlnirile de grup, prin telefon, e-mail sau acasă la mamă, în limita timpului disponibil.

La Leche League este o organizaţie internaţională, educaţională, non-sectantă, nediscriminatorie şi cu o politică foarte strictă de a nu reprezenta mai multe cauze. Organizaţia are această politică pentru a oferi ajutor în alăptare tuturor mamelor, indiferent de convingerile personale. Din anul 2010, La Leche League are consultante voluntare acreditate şi în România (Oradea, Bucureşti, Constanţa) având ca scop oferirea de informaţie şi organizarea de întâlniri lunare pentru mame şi viitoare mame.

La Iași, mămicile și viitoarele mamici, alături de pitici, soți și/sau bunici, pot sărbători Săptămâna Mondială a Alăptării participând la întâlnirile gratuite organizate de ParentIS.
Programul acestora poate fi găsit aici.