Prezența conștientă: esența relației părinte-copil

by | 12 May 2016


SÂMBĂTĂ, 14 mai 2016, orele 09:00 – 13:00
Hotel International, Sala Magnum, etaj -2 (minus 2)

Înregistrările încep la ora 8:30 – vă recomandăm să ajungeți devreme pentru a vă înregistra la timp (conferința începe la ora 9:00)!


Copiii crescuți de părinți imperfecți, dar conștienți de sine și de nevoile de dezvoltare ale ființei umane, devin adulți care cunosc și practică prețuirea de sine, au încredere în cei din jur, iar siguranța relațională îi ajută să fie autentici, creativi și recunoscători. – Gáspár György, Copilul invizibil

Fie că ești părinte, psiholog, cadru didactic sau pur si simplu o persoană interesată de dezvoltare personală, pe 14 mai te așteptăm la Iași la conferințaPrezența conștientă: esența relației părinte-copil” susținută de Gáspár György, unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România.

Prezența conștientă, așa cum o descrie Gáspár, este “o stare în care mintea noastră este readusă în momentul prezent, pentru a observa cu claritate ceea ce trăim acum și aici și a face alegeri asumate, fără a rămâne blocați în perspective rigide, sclavi ai unor opinii și emoții neexaminate“. Când îi “acceptam pe copii așa cum sunt și căutăm să înțelegem nevoia din spatele a ceea ce fac, atunci răspunsul nostru poate fi ghidat de suveranitate, empatie și acceptare“.
Ca părinți, spun Myla și Jon Kabat-Zinn, simțim uneori „că ne-am pierdut drumul, fiind într-o perioadă mai întunecată, mai plină de disperare sau de confuzie a vieții noastre și am putea să ne întrebăm: Cum am ajuns aici? Unde sunt? Ce este acest loc în care mă aflu acum?“, dar, pentru că fiecare dintre noi e un produs al vremurilor noastre și facem alegeri în contextul epocii în care trăim și a experiențelor anterioare, se întâmplă să luăm decizii de care să nu fim mulțumiți sau să simțim că instinctele noastre sunt complet îngropate.
Prezenta constientaPrezența conștientă – starea de mindfulness – ne oferă o cale reală de a vindeca relații.
Niciodată nu e prea târziu să încercăm să vindecăm relațiile cu propriii copii, chiar și dacă ei au crescut mari.

Gáspár György este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională.
Ieșenii au avut ocazia să îl cunoască în cadrul conferinței “Puterea Relatiilor” susținută la Iași împreună cu Otilia Mantelers în luna martie a acestui an.

Vă așteptăm cu mare drag!


ORGANIZATORI
ampp paginadepsihologie parentis Absolut Media

 

PARTENERI
Equilibria willing
aventuri-in-parenthood ax-kid
beatrice chicos lorelay
mindlab deadura
cuib cuptorul moldovencei
arra logo casuta naturii

 


 

PARTENERI MEDIA
PrimaTV telemoldova vivafm