Otilia Mantelers și Gáspár György vin la Iași și aduc cu ei “Puterea relațiilor”!

by | 29 Feb 2016

Puterea Relatiilor

Sâmbătă, 12 martie 2016, orele 10:00 – 14:00
Sala de spectacole a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

“Puterea relațiilor. Călătoria de la vină către vulnerabilitate și vindecare“, conferința care schimbă perspectiva românilor asupra a ceea ce înseamnă o viață împlinită și cu sens.

ParentIS este partener al acestui eveniment. Cei care ne cunosc știu deja faptul că ne alăturăm doar evenimentelor în care credem.

Otilia e prietena noastră de câțiva ani. E un om minunat și plin de energie, o mama a 3 copii topită după ei și după toți ceilalți copii care există în lume.
O parte dintre părinții din Iași o cunosc deja personal din cadrul cursurilor organizate de noi, “Joc și emoții”. E imposibil să pleci de la o discuție cu ea, să o auzi vorbind și să nu iei cu tine câteva idei minunate de aplicat în viața ta. De la Otilia am invățat mai ales despre RELAȚIA cu copilul. Despre cât de importantă este joaca, modul copiilor de comunicare, despre cum e nevoie să-i lăsăm să conducă jocul, iar noi adulții să urmăm regulile jocului lor și să oferim siguranță.

Pe Gáspár am avut ocazia să îl vedem în cadrul unei seri pentru părinți organizată la București. Am plecat cu atâta liniște de acolo! Subiectul nu a fost deloc ușor și, pe atunci, știam foarte puține despre MINDFULNESS. Modul cum a fost prezentat de Gáspár a fost atât de simplu și cu atâta încredere încât în final erai convins că nu e imposibil de aplicat. Mai târziu, intrând în profunzimea subiectului am înțeles cât de mult a ajutat acea seară … mult mai mult decât am crezut atunci.

Proiectul acesta, PUTEREA RELAȚIILOR, e un proiect care ne-a fascinat din prima secundă.
Relațiile cu ceilalți sunt importante pentru ființa umană. Suntem ființe sociale, avem nevoie de structură în grupurile noastre și relațiile ne afectează în mod crucial viața.
Nu există om să nu fi suferit din cauza unei relații defectuoase (cu părintele, cu un prieten, cu un iubit). Unii am găsit căi rapide pentru a le rezolva, alții am stat în suferința produsă mai mult timp. Unii au rupt relația, alții au căutat instrumente să o repare, iar alții au acceptat-o mult timp așa cum e.
Marea majoritate a oamenilor au avut norocul să aibă măcar câteva relații extraordinare (un părinte, un frate, un prieten, un iubit, un copil), relații care te încarcă și îți aduc forță, relații la care te întorci ori de câte ori ți-e greu pentru că găsești acea empatie!
Cum ar fi să afli cum poți să transformi relațiile?! Să descoperi puterea lor?!
Relațiile noastre din primii ani de viață sunt prototipul relațiilor viitoare!
De cele mai multe ori, când acceptăm relațiile defectuoase și nu putem nici să le schimbăm și nici să le rupem (când ești bebeluș e cam greu să faci asta), construim în mintea noastră un model pe care îl considerăm acceptabil sau, mai mult, normal sau chiar de dorit. Ajunși în relațiile de adult aplicăm aceleași modele cu cei din jur fără a înțelege ce nu funcționează pentru că aceasta e viziunea noastră despre relații.

Otilia&Gaspar
Otilia și Gáspár, acești 2 oameni absolut minunați, vin la Iași să ne povestească, prin multe exemple, despre mecanismul necesar schimbărilor de sine și care sunt instrumentele de vindecare. Vom avea 4 ore la dispoziție să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine; anonim printre ceilalți participanți, poți să te cufunzi în tine pentru a găsi rănile reale, modelele reale și pentru a întrezări soluții.

Sâmbătă, 12 martie 2016, orele 10:00 – 14:00
Sala de spectacole a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”
Bilet: 150 RON/pers
Formular înscriere: www.paginadepsihologie.ro

Pentru a ne susține, menționați codul PARENTIS în cadrul formularului pentru înscriere, la Subiect. Astfel vom avea ocazia să ne vedem personal la intrarea în sală, o șansa să ne cunoaștem mai îndeaproape.
Pentru a fi la curent cu toate informațiile legate de eveniment vă invităm să vizitați pagina facebook a evenimentului.

Vă asteptăm cu mare drag în număr cât mai mare!


Otilia Mantelers și Gáspár György sunt curatorii conferințelor internaționale susținute în România de specialiști renumiți la nivel mondial: Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt, dr. Daniel Siegel și Michael Thompson. Până acum, peste 2.500 de părinți români și peste 1.000 de experți au beneficiat, prin participări la conferințe și cursuri de parenting, de expertiza celor doi.

Otilia Mantelers este considerată una dintre cele mai apreciate experte în parenting și sănătate relațională. Specializată în tehnici de lucru focusate pe joc și conectare emoțională, Otilia a reșit să readucă echilibrul în multe familii din România, iar conferințele sale au devenit o sursă de inspirație pentru numeroși specialiști în educație, psihologie și psihoterapie. Soție și mamă implicată, reușește să îmbine într-o manieră excelentă echilibrul dintre viața de familie și cariera profesională, iar cei trei copii îi sunt o sursă inepuizabilă de creativitate și reinventare personală“, spune Gáspár György despre Otilia Mantelers.

Gáspár György, fondatorul și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, este apreciat drept unul din cei mai de renume psihologi și psihoterapeuti de familie din România, care pornește noi trenduri în sănătatea relațională la noi în țară. Munca lui vindecatoare cu persoanele și familiile pe care le-a călăuzit în procesul terapeutic, studiile sale neîncetate în domeniul relațiilor interpersonale, conferințele cu specialiști internaționali pe care le-a organizat, l-au făcut să fie specialistul de referință în domeniul psihologiei în România. Gaspar este unul din cei mai ardenți promotori ai mindfulness-ului relațional, al terapiei IMAGO de familie și crede cu tărie în puterea relațiilor interumane de a vindeca ființa umană și de a crea o lume mai bună“, răspunde, în oglindă, Otilia Mantelers.