“Dor de Doină” – 23 ianuarie 2019

by | 23 Jan 2019

Ce este “Dor de Doină”?

“Dor de Doină” este un triplu – eveniment organizat de Cristina Andone, în parteneriat cu ParentIS și Work at Home Moms România.
Într-o atmosferă caldă și primitoare, printre privirile nerăbdătoare ale celor mici, Cristina Andone va povesti din „Enescu și hora razelor de soare”. Va încânta ochii însetați de Frumos printr-o expoziție de straie populare românești și va „gâghili urechile într-o mod plăcut”, vorba lui Caragiale, prin fragmente din muzica enesciană

Scriitoarea își dorește să transmită prin acest proiect inedit, „Povești din pădurea muzicală”:„Am vrut să cobor muzica clasică de pe piedestalul aurit al culturii înalte. Să o curăț de praful snobismului, al extazului mimat și să o democratizez. Să o aduc într-o zonă a firescului, direct pe raftul cu jucării. Am pornit de la ideea că muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaște spontan, că pe un brand obișnuit. După câțiva ani de cercetare, am conturat o metodă numită «Audit de Brand Muzical», pe care am cernut-o în povești prietenoase, cu miez. Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasă.”

"Dor de Doină" este un triplu - eveniment organizat de Cristina Andone, în parteneriat cu ParentIS și Work at Home Moms România.

Unde se organizează “Dor de Doină”?

“Dor de Doină se organizează la ParentIS, în data de 23 ianuarie, ora 17:00, iar înscrierile se pot face aici.

Cine este Cristina Andone?

Cristina Andone, autoarea seriei de cărți cu povești muzicale și inițiatoarea atelierului pentru copii „Dor de doină”

Află cum poți susține proiectele Asociației ParentIS aici .