Ce inseamna “timp de calitate”?

by | 20 Aug 2019

Auzim zi de zi in jurul nostru despre « timp de calitate » cu cei dragi. Preocupati mereu de a fi parinti mai buni, parteneri mai buni, angajati mai buni si prieteni mai buni, ma intreb cand mai avem timp sa fim buni si cu noi insine? Suntem mereu pe fuga intre casa, job, activitatile extrascolare ale copiilor, mereu pe repede-inainte si mereu in lipsa de timp, toate astea incercand sa ne facem « timp » pentru lucrurile care conteaza cu adevarat.

Ati calculat vreodatal cat timp consuma lucrurile care va plac si cat timp consuma cele pe care le faceti doar din obligatie? Si nu ma refer aici doar la job, pe care l-ati ales si sunteti mai mult mai putin multumiti cu el, dar isi serveste scopul de a va aduce venituri in fiecare luna. Ma refer la timpul in trafic, la timpul alocat cumparaturilor, la coada de la benzinarie, la zecile de alte lucruri pe care le facem, uneori din inertie, si care la finalul zilei ne consuma atat de mult timp incat nu mai avem de unde oferi si celor dragi!

Printre resursele la care puteti apela pentru a va usurati unele sarcini consumatoare de timp se afla si serviciul #Bringo. Pentru cei care nu stiu, in orasele mari ai posibilitatea de a comanda un « personal shopper » (cumparator personal) care sa faca cumparaturile din hipermarket pentru tine si sa ti le aduca acasa (sau la birou). Un serviciu care te scuteste de timpul in magazin, de asteptatul la coada, de cumparaturi inutile (eu niciodata nu ma pot limita doar la lista de cumparaturi cu care vin de acasa, voi?) si de aglomeratia din trafic de cele mai multe ori.

O solutie simpla, disponibila pe orice smartphone cu ajutorul aplicatiei Bringo, comanzi produsele favorite, adaugi notite catre cumparator, esti sunat daca un produs nu este disponibil, ajung cumparaturile acasa la tine fix la ora dorita si transportul nu te costa mai mult decat te-ar costa combustibilul catre si de la supermarket.

Mie imi plac in general lucrurile care imi fac viata mai usoara. Si, cum pentru mine a alege castraveti in hipermarket e timp pierdut, prefer varinta propusa de acest serviciu, de a face pentru mine o parte inevitabila a lucrurilor care « trebuie » zilnic sau macar saptamanal.

Cele 90 minute economisite la ultima comanda Bringo le-am petrecut citind 6 povesti cu fiica mea si ascultand povesti din vacanta ei la bunici. Pentru mine asta e definitia « timpului de calitate » cu cei dragi. Daca ati folosit acest tip de serviciu, sau dupa ce il veti folosi, imi spuneti si mie ce ati facut cu timpul economisit? S-ar putea sa va surprinda si pe voi despre cat de mult timp vorbim de fapt!

Lori