Alfie Kohn la Bucureşti ~ 22 Noiembrie 2014

by | 5 Nov 2014

Dragi părinţi, vă invităm sâmbătă, 22 Noiembrie 2014, la Bucureşti la un eveniment pe care îl recomandăm din tot sufletul: conferinţele “Parenting Necondiţionat” cu Alfie Kohn!

alfie_kohn Alfie Kohn este unul dintre cei mai revoluţionari speakeri internaţionali pe teme de parenting şi educaţie. Este autorul a 14 cărţi, din care amintim “Parenting Necondiţionat”, (publicată în limba română la Editura Multi Media Est în 2013), “Punished by Rewards” (în curs de apariție la Editura Multi Media Est), “The Schools our Children Deserve”, “No contest: the Case against Competition” și “The Myth of the Spoiled Child”, publicată primăvara aceasta. În Statele Unite ale Americii este descris drept unul dintre “cei mai înverşunaţi critici ai folosirii notelor şi testelor strandardizate în educaţie”. A fost invitat de două ori la “The Oprah Winfrey Show”, a apărut în nenumărate emisiuni radio şi TV, iar anul trecut s-a aflat în topul vizionărilor emisiunii Garantat 100% de la TVR. Îşi dedică mare parte din timp conferinţelor pentru părinţi, cadre didactice şi specialişti în domeniul cercetării. Kohn trăieşte în realitate în Boston, iar virtual pe www.alfiekohn.org.


Conferința 1: 10:00 – 13:00


Dincolo de educația convențională (1): Ce e în neregulă cu pedepsele sau recompensele

În mod convenţional, recomandările în creşterea copiilor iau două forme: ameninţările (pentru care se mai foloseşte şi eufemismul “consecinţe”) sau mita (“întărirea pozitivă”). Fie ne facem copiii să sufere ca să-i “învăţăm minte”, fie îi ademenim cu bunătăţi ca să facă ce li se cere. În cadrul aceastei conferinţe, autorul american Alfie Kohn ne va arăta că recompensele şi pedepsele sunt două faţete ale aceleiaşi monede şi că niciuna nu cumpără mai mult decât obedienţa temporară a copilului.
Manipularea comportamentului – prin time-out, laude, privilegii oferite sau retrase – nu-i va ajuta niciodată pe copii să se gândească la ce fel de oameni îşi doresc să devină. În loc să-i încurajăm pe copii să-şi asume răspunderea propriilor acţiuni, îi facem dependenţi de pedepse sau de recompense. În loc să promovăm generozitatea şi compasiunea, îi deteminăm să se concentreze asupra consecinţelor pe care le are faptul că le fac pe plac adulţilor.
În efortul nostru de a deveni părinţi sau dascăli mai buni, nu trebuie doar să adoptăm noi tehnici, ci şi să respingem “înţelepciunea convenţională” şi practicile tradiţionale pe care suntem încurajaţi să ni le însuşim. Pentru a evolua, Alfie Kohn susţine că este important să ştim nu doar ce să facem, ci şi ce să nu facem şi de ce.


Conferința 2: 14.30 – 17.30


Dincolo de educația convențională (2): De la condiționări și amenințări la cooperare și înțelegere – instrumente practice pentru părinți și pedagogi

În cadrul celei de-a doua conferinţe – care poate fi privită şi ca o continuare a primei conferințe – Alfie Kohn susţine că, pentru a-i ajuta pe copii să devină oameni buni, este important să abandonăm strategiile autoritare în favoarea unor abordării bazate pe cooperare. Nu veţi pleca cu o reţetă – căci este imposibil să oferi sfaturi care să se potrivească tuturor copiilor -, ci veți descoperi câteva linii directoare ce pot fi adaptate în funcţie de situaţia fiecărei familii sau clase. Angajamentul de a adopta un stil de educație bazat pe colaborare ne obligă să fim atenți şi la ce anume le cerem copiilor, nu doar la tehnicile prin care să-i determinăm pe copii să facă ce le cerem. Ne obligă să ne schimbăm presupunerile legate de motivaţia copiilor şi poate chiar cele legate de natura umană. Ne îndeamnă să avem curajul să ne imaginăm cum arată lucrurile şi din perspectiva copiilor şi să le oferim acestora un cuvant de spus în propria lor viaţă, renunţând noi la o parte din control. În fine, la baza tuturor strategiilor colaborative se află nevoia de a transmite clar celor mici că nu este necesar să ne câştige aprobarea, că îi iubim nu pentru ceea ce fac, ci pentru ceea ce sunt. Acesta este, în fond şi la urma urmei, principiul de bază al parenting-ului necondiţionat.


Organizatori: Totul despre mame si Asociatia pentru Comunicare Non-Violenta.


Pentru a te INSCRIE la conferintele “PARENTING NECONDITIONAT cu Alfie Kohn, Bucuresti, 22 noiembrie 2014, este necesar sa completati formularul de aici.

Oferta de grup: la 10 bilete achizitionate (pentru tine si prietenii tai), beneficiezi de o reducere de 10% din costul total. Pentru 15 bilete, reducerea este de 15%. Pentru mai mult de 15 bilete, te rugam sa ne scrii la contact@totuldespremame.ro pentru o oferta personalizata.

    Rezervari: 01 Sep – 21 Nov

  • Educația fără pedepse sau recompense. – 220 RON
  • De la condiționări și amenințări la cooperare și înțelegere – 220 RON
  • Toate – 350 RON
    Cumparare direct la conferinta

  • Educația fără pedepse sau recompense. – 240 RON
  • De la condiționări și amenințări la cooperare și înțelegere – 240 RON
  • Toate – 380 RON

Psihologii și psihoterapeuții participanți vor beneficia de 10 credite CPR.