ParentIS este un grup de mamici din Iasi care-si doresc ca micutii lor sa creasca intr-un mod cat mai sanatos, cat mai natural, cat mai armonios.
In octombrie 2011, drumurile catorva mamici s-au intersectat in timpul Saptamanii Internationale a Bebelusilor Purtati. S-au cunoscut, au “rezonat”, treptat s-au legat si prietenii, in timp s-a format un nucleu ce mai tarziu a devenit ParentIS.

Fiecare din mamicile membre a fost atrasa, intr-un fel sau altul, de principiile conceptului continuu si attachment parenting … pareau sa aiba mai mult sens decat ceea ce incerca societatea sa impuna. Incercam sa pastram un echilibru intre ceea ce ni se spune ca e normal, in definitia lumii de azi, si normalul din sufletul nostru, cel dictat de instinctul matern.
Ca sa reusesti sa pastrezi un echilibru, oricare ar fi interesul, trebuie sa fii in primul rand increzator in fortele proprii si apoi foarte bine informat. Iar asta presupune cautare continua, atentie, rabdare, adaptare dar si sprijin din partea altor persoane. Se poate si singur, dar poate fi dificil, cel putin in ceea ce priveste cresterea si educarea copiilor.
Asta incearca ParentIS sa fie… un sprijin pentru viitori si actuali parinti la care sa poata apela pentru un sfat, pentru o vorba buna sau pur si simplu sa fie ascultati.
Incercam sa promovam valorile care ne-au ajutat sa devenim, in opinia noastra, parinti mai buni, organizind intalniri frecvente, cu discutii libere sau tematice (despre nasterea naturala, alaptare, purtarea bebelusilor, comunicarea non-violenta, etc), prin articole in blogosfera sau pliante informative.

Suntem departe de a fi specialisti si suntem constiente de acest lucru! Desi din grup fac parte mamici cu meserii din domenii diverse (medical, legislativ, it, economic, artistic etc), niciuna nu are pretentia ca “ea stie (cel) mai bine”! Ceea ce vrem este sa ajungem la un echilibru si pentru asta trebuie sa fii foarte bine informat. Asta facem noi – intrebam, cercetam, ne informam si informam si noi insine, daca e cazul, mai departe. Fara a impune, fara obligatii, cu drag si bunavointa …

ParentIS ~ crestem cu iubire!